[ expat-Bugs-408035 ] On Irix, make does nothing.

noreply@sourceforge.net noreply@sourceforge.net
Wed, 25 Jul 2001 14:40:22 -0700


Bugs item #408035, was opened at 2001-03-12 13:30
You can respond by visiting: 
http://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=110127&aid=408035&group_id=10127

Category: Build control
Group: Platform Specific
>Status: Closed
>Resolution: Fixed
Priority: 5
Submitted By: Nobody/Anonymous (nobody)
Assigned to: Greg Stein (gstein)
Summary: On Irix, make does nothing.

Initial Comment:
configure runs OK, but typing make results in nothing being done.  If I change directories to lib and 
run make, it says there are missing files:


<basswood 105> ./configure
loading cache ./config.cache
checking host system type... mips-sgi-irix6.5
checking build system type... mips-sgi-irix6.5
checking for ranlib... (cached) :
checking for gcc... (cached) cc
checking whether the C compiler (cc  ) works... yes
checking whether the C compiler (cc  ) is a cross-compiler... no
checking whether we are using GNU C... (cached) no
checking whether cc accepts -g... (cached) yes
checking for non-GNU ld... (cached) /usr/bin/ld
checking if the linker (/usr/bin/ld) is GNU ld... (cached) no
checking for BSD-compatible nm... (cached) /usr/bin/nm -B
checking whether ln -s works... (cached) yes
loading cache ./config.cache within ltconfig
checking whether we are using GNU C... no
checking for object suffix... o
checking for executable suffix... (cached) no
checking for cc option to produce PIC... none
checking if cc supports -c -o file.o... yes
checking if cc supports -c -o file.lo... yes
checking if cc static flag -non_shared works... none
checking if the linker (/usr/bin/ld -n32) is GNU ld... no
checking whether the linker (/usr/bin/ld -n32) supports shared libraries... yes
checking command to parse /usr/bin/nm -B output... ok
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
checking for /usr/bin/ld -n32 option to reload object files... -r
checking dynamic linker characteristics... irix6.5 ld.so
checking if libtool supports shared libraries... yes
checking whether to build shared libraries... yes
checking whether to build static libraries... yes
checking for objdir... .libs
creating libtool
loading cache ./config.cache
checking for gcc... (cached) cc
checking whether the C compiler (cc -g ) works... yes
checking whether the C compiler (cc -g ) is a cross-compiler... no
checking whether we are using GNU C... (cached) no
checking whether cc accepts -g... (cached) yes
checking for a BSD compatible install... conftools/install-sh -c
checking how to run the C preprocessor... (cached) cc -E
checking for ANSI C header files... (cached) yes
checking for fcntl.h... (cached) yes
checking for unistd.h... (cached) yes
checking whether byte ordering is bigendian... (cached) yes
checking for working const... (cached) yes
checking for off_t... (cached) yes
checking for size_t... (cached) yes
checking for 8-bit clean memcmp... (cached) yes
checking for unistd.h... (cached) yes
checking for getpagesize... (cached) yes
checking for working mmap... (cached) yes
checking for memmove... (cached) yes
checking for bcopy... (cached) yes
creating ./config.status
creating Makefile
creating lib/Makefile
creating xmlwf/Makefile
creating examples/Makefile
creating config.h
config.h is unchanged
<basswood 106> make
<basswood 107> make all
<basswood 108> cd lib
<basswood 109> make
/bin/sh ../libtool --mode=compile cc -DHAVE_CONFIG_H -DPACKAGE=expat 
-DVERSION=expat_1.95.1 -I. -I..  -g -c xmlparse.c
rm -f .libs/xmlparse.lo
cc -DHAVE_CONFIG_H "-DPACKAGE=\expat\" "-DVERSION=\expat_1.95.1\" -I. -I.. -g 
-Wp,-MD,.deps/xmlparse.pp -c xmlparse.c  -DPIC -o .libs/xmlparse.lo
cc-1574 cc: ERROR 
  The definition of macro %sq is not valid.


cc-1005 cc: ERROR 
  The source file ".deps/xmlparse.pp" is unavailable.


2 catastrophic errors detected in the compilation of ".deps/xmlparse.pp".
Compilation terminated.
*** Error code 1 (bu21)
<basswood 110> 

note: lib/.deps is empty.  I don't know how xmlparse.pp is supposed to get there, but there isn't 
anything there.


Any suggestions?

----------------------------------------------------------------------

>Comment By: Fred L. Drake, Jr. (fdrake)
Date: 2001-07-25 14:40

Message:
Logged In: YES 
user_id=3066

Reviewing the problem description and suggested patch, I'm led to believe that this has been fixed in the CVS version.  Please try the CVS version or the upcoming 1.95.2 release, and report any further problems as new bugs.

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody/Anonymous (nobody)
Date: 2001-03-12 18:01

Message:
Logged In: NO 

I had the same problem. Make the changes suggested by 
Albert Chin in the patch located at 
ftp://ftp.thewrittenword.com/outgoing/pub/expat-1.95.1.patch
After the changes do make install. That worked for me.

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
http://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=110127&aid=408035&group_id=10127