[ mailman-Bugs-953320 ] bad handling From header in archiver

SourceForge.net noreply at sourceforge.net
Wed Sep 22 16:11:16 CEST 2004


Bugs item #953320, was opened at 2004-05-13 16:32
Message generated for change (Settings changed) made by phuture
You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=100103&aid=953320&group_id=103

Category: Pipermail
Group: 2.1 (stable)
Status: Open
Resolution: None
>Priority: 8
Submitted By: Tibor Pittich (phuture)
Assigned to: Nobody/Anonymous (nobody)
Summary: bad handling From header in archiver

Initial Comment:
2.1.4 mailman version
- there is problem with archiver. when body of message
contains blank line and continued with text 'From ' at
beggining of line, then archiver thing that this is a
new message and split it.

i see, there is a cleanarch script, which can escape
non-header From line but why i must change original
post adding "escape character"? is there possibility to
check only header of message instead of whole message
including body?

----------------------------------------------------------------------

Comment By: David A. Desrosiers (desrod)
Date: 2004-09-22 16:04

Message:
Logged In: YES 
user_id=3078

I can confirm that this affects the public/stable release
version of 2.1.5. Running bin/cleanarch on the suspect mbox
DOES NOT fix the problem. 

I have a list with messages back in 2002, which have "parts"
showing up at the end of my September 2004 archives. The
messages contain "parts" of the body, and are missing most
of the headers. 

Every time arch runs, it reduplicates the trashed/truncated
messages from 2002 onto the end of the September 2004 archive. 

This is a MAJOR MAJOR MAJOR MAJOR blocker, and cleanarch is
not a proper solution. There are reasons why valid messages
can start with the word "From" at the beginning of a line,
and not be part of the "From:" header.  

Here are two examples:

http://lists.pilot-link.org/pipermail/pilot-link-general/2002-September/016304.html

http://lists.pilot-link.org/pipermail/pilot-link-general/2002-June/016144.html

I haven't yet found a fix for this, and adding the > in
front of the "From" words at the beginning of the lines,
DOES NOT fix the problem. In fact, deleting those messages
(remember, they're from TWO YEARS AGO) from the .mbox,
rm'ing the .html files, and re-running arch on the list,
DOES NOT fix the problem. 



----------------------------------------------------------------------

Comment By: David A. Desrosiers (desrod)
Date: 2004-05-13 19:04

Message:
Logged In: YES 
user_id=3078

I can confirm this bug in 2.1.4, and that it is also in
2.1.5c2.. 

MAJOR BLOCKER! Please assign to someone and fix!

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=100103&aid=953320&group_id=103


More information about the Mailman-coders mailing list