[ mailman-Bugs-1152800 ] Footer is Added in Plaintext to baes64 encoded mails

SourceForge.net noreply at sourceforge.net
Mon Jan 16 20:08:01 CET 2006


Bugs item #1152800, was opened at 2005-02-27 08:36
Message generated for change (Comment added) made by suso
You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=100103&aid=1152800&group_id=103

Please note that this message will contain a full copy of the comment thread,
including the initial issue submission, for this request,
not just the latest update.
Category: mail delivery
Group: 2.1 (stable)
Status: Open
Resolution: None
Priority: 5
Submitted By: James (james_tis)
Assigned to: Nobody/Anonymous (nobody)
Summary: Footer is Added in Plaintext to baes64 encoded mails

Initial Comment:
When a user sends an email to the list with the
following headers:
Content-Type: text/plain
Content-Transfer-Encoding: base64

The mailman software attaches the list footer to the
body part of the message in plain text.  When users
receive the message, they see a string of garbage
characters at the bottom, where their mail client
software tried to base64 decode the plaintext footer.

Mailman should instead check the
Content-Transfer-Encoding header and either: 
(1) append the footer encoded in the appropriate encoding
(2) change the Content-Type header to multipart/text
and add the footer as a separate body part
(3) do not add the footer



----------------------------------------------------------------------

Comment By: Suso Banderas (suso)
Date: 2006-01-16 19:08

Message:
Logged In: YES 
user_id=155277

This bug has been open for a while now.  I just wanted to 
let everyone know that you can fix this issue by not using 
the % escape sequences in your footer.  That may not be 
ideal, but if fixes the problem for now if you'd rather not 
have attached footers than have dynamic footers. 

----------------------------------------------------------------------

Comment By: James (james_tis)
Date: 2005-02-27 09:28

Message:
Logged In: YES 
user_id=1228458

I'll try upgrading and see if that helps...

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Tokio Kikuchi (tkikuchi)
Date: 2005-02-27 08:46

Message:
Logged In: YES 
user_id=67709

What is the version of your mailman? I believe I fixed this
in mailman-2.1.6(b4). The latest version should decode
base64 before appending the footer (and re-encode
appropriately according to the charset).


----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=100103&aid=1152800&group_id=103


More information about the Mailman-coders mailing list