[Mailman-Users] Mailman messages getting rejected by Exchange relays running Webs hield

Bueschel, Eric W RWBAHC DIN-PACS Eric.Bueschel at CEN.AMEDD.ARMY.MIL
Tue Apr 23 23:40:58 CEST 2002

I have set up mailman running on Slackware 8.0 w/ the latest slackware
sendmail patches.  Some of the list subscribers are having mail addressed to
the list bounced by Exchange servers running Webshield SMTP V4.5 MR1a Mail
Additionally, when a message is sent from Mailman to a user that has to be
relayed through one of these servers, it times out with the log entry "input
channel closed by host".  If it relays through a different path, there are
no problems.

Sometimes the reject messages is simply "host not found" and sometime it is:

Network Associates WebShield SMTP V4.5 MR1a on arwshkhn42 intercepted a mail
<username at userdomain.com> which caused the Content Filter MyLife.F to be

Even sending from a 'nix box will generate the above if it relays through
the server in question.

This seems to occur during a reply to a message.

The common denominator is Webshield, all other machines, including Exchange,
relay the message just fine.

Is this a problem with Mailman?  Have I configured Sendmail incorrectly?  Or
is this just a result of somebody incorrectly installing/configuring
Webshield?  Any suggestions would be welcome.

Eric B.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mail.python.org/pipermail/mailman-users/attachments/20020423/bb3715ea/attachment.html 

More information about the Mailman-Users mailing list