[Mailman-Users] Strange base64 encoding

Bruno Mattarollo bmatt at mac.com
Mon Jul 21 18:22:27 CEST 2003


We are running a Mailman 2.1 on RH9 and we are having some erratic and  
strange behaviors with some mails. We have some members of our list  
(not always the same) that complain that they get garbled emails from  

This is an excerpt of the mail as I got it (I subscribed to the list as  

X-Mailer: Lotus Notes Release 5.0.8  June 18, 2001
Mime-Version: 1.0
X-Beenthere: XXXX [ removed ]
X-Mailman-Version: 2.1
Precedence: list
Content-Type: multipart/mixed;  

So, the message is in german, therefor contains extended characters in  

On user gets this message (again just some of the headers):

Date: Fri, 18 Jul 2003 12:52:04 +0200
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: base64
Precedence: list
Message: 1

[ ... ]

But another user in the same office, using the same lotus notes version  
(another client on the same LAN) doesn't get the message garbled like  
this. I asked the senders of emails to BCC me a copy when sending to  
the list ... Is there a known issue with Mailman as packaged by RedHat?  
The RPM version is: mailman-2.1-8

I have read some messages on the mailman-developers mailing list about  
issues similar to this, when Mailman would add the plain text signature  
to a non text/plain message therefor creating a mess with the encoded  
message but this case is strange since it's MM2.1 (the dev mails  
referred to 2.0) and it doesn't happen to ALL the users in the mailing  

Any suggestions? Ideas?

Thanks in advance,


Bruno Mattarollo <bruno.mattarollo at diala.greenpeace.org>
Systems Administrator & Greenpeace Planet Project Technical Lead
[ http://www.greenpeace.org/ ]

More information about the Mailman-Users mailing list