[Mailman-Users] Private lists and trouble shooting unsubscribes

Ken Cheney kencheney at yahoo.com
Fri Dec 1 00:10:21 CET 2006

I send email to the list using my corprate Outlook client to mylist at listserv.domain.org  what setting do i have in error that logs root at listserv.mydomain.org instead myemail at mydomain.org.  I dont have a mail client on the list server at all.  Strickly command line shell only.
  The place I am looking is in the main page after login I click on the link on the right that says "Tend to pending moderator requests"

Patrick Bogen <pdbogen at gmail.com> wrote:
  On 11/30/06, Ken Cheney wrote:
> I do have access to the box that mailman is on. The vette log shows:
> Nov 29 08:05:02 2006 (11992) Mailman post from root at listserv.mydomain.org
> held,
> message-id=<200611291305.kATD51Gr025658 at listserv.mydomain.org>:
> Post by non-member to a members-only list
The address 'root at listserv.mydomain.org' is not a member of the list.
That is the address you sent the message from. However, this indicates
the message was held, not rejected or discarded. Are you sure you're
looking at the correct place when you say it doesn't show up as a
moderation task?

> but the email address I sent to this list from is a member of the list. Is
> this a problem maybe in the aliases file?
> alias_database = hash:/etc/mailman/aliases
> alias_maps = hash:/etc/mailman/aliases
I don't think you need both of these. I'm not completely sure,
however. This might have something to do with why listname-leave isn't

- Patrick Bogen

Cheap Talk? Check out Yahoo! Messenger's low PC-to-Phone call rates.

More information about the Mailman-Users mailing list