[Mailman-Users] Sending to Verizon users.

Mark Sapiro msapiro at value.net
Tue Jun 27 01:31:16 CEST 2006

User for Mailman mail list wrote:
>Banging my head against the wall ( and it hurts..)
>On the different list from our Mailman mail list server, the mail goes out
>fine except for users with a "verizon.net" address. Here is a typical
>syslog entry:
>Jun 26 12:57:29 secure sm-mta[13001]: k5QJv2Gt012804:
>to=<auser at verizon.net>, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=176103,
>relay=relay.verizon.net. [], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
>But if I send that user an email from that same server (but not from
>Mailman) the log shows:
>Jun 26 14:23:05 secure sendmail[15184]: k5QLN5UB015181:
>to=<auser at verizon.net>, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=120295,
>relay=[] [], dsn=2.0.0, stat=Sent (k5QLN5kD015185 Message accepted for delivery)
>Jun 26 14:23:12 secure sm-mta[15195]: k5QLN5kD015185: to=<auser at verizon.net>, delay=00:00:07,
>xdelay=00:00:07, mailer=esmtp, pri=120469, relay=relay.verizon.net.
>[], dsn=2.0.0, stat=Sent (2.5.0 Ok.)
>I'm at a loss. All the other mail gets delivered properly but not the
>verizon.net mail.

Verizon doesn't like something in the transaction from Mailman.

Since it's the same server, we can assume the HELO/EHLO is the same so
it's either the envelope sender (MAIL FROM command) or something in
the message data.

Most likely Verizon doesn't like the envelope sender
'listname-bounces at list.domain.tld.

You could try manually sending a normal message with that envelope
sender and see if it is rejected.

Mark Sapiro <msapiro at value.net>       The highway is for gamblers,
San Francisco Bay Area, California    better use your sense - B. Dylan

More information about the Mailman-Users mailing list