<html>
<head>
<style>
.hmmessage P
{
margin:0px;
padding:0px
}
body.hmmessage
{
font-size: 10pt;
font-family:Verdana
}
</style>
</head>
<body class='hmmessage'>
Hi, <BR>
 <BR>
Sorry, that i am testing moinmoin with different mehtods. you are right that i configured before also my moinmoin with LDAP but i saw some problems that RSS feed is not working and my ACL was giving me some problems and sometimes when i clicked on some links on my wiki pages then suddenly i go logout automatically. I was tested these things on my test machine. but on my real machine untill now running moinmoin with sspi. I thought, it is better to run my apache via ssl, because of security reasons, therefore i configure my apache with ssl.<BR>
 <BR>
now i did some troubleshooting as you said.<BR>
 <BR>
First i run my moinmoin with http, sspi_authentication and it is running fine.<BR>
 <BR>
2nd i run my moinmon with https, sspi_authentication and it is not working and it is giving following message in ssl_request.log.<BR><BR>
[20/Feb/2009:18:27:48 +0100] 172.16.11.184 TLSv1 AES128-SHA "GET /supwiki HTTP/1.1" 401<BR><BR>
<DIV>3rd: i run my moinmoin with https, without sspi_authtentication then it shows moinmoin page.Thats mean it is working.</DIV>
<BR>and error.log file giving me following detail when i start apache. <BR>
 <BR>
[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `nv1402' does NOT match server name!?<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `nv1402' does NOT match server name!?<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [warn] mod_wsgi: Compiled for Python/2.5.<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [warn] mod_wsgi: Runtime using Python/2.5.2.<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [warn] mod_wsgi: Python module path 'C:\\Windows\\system32\\python25.zip;C:\\Python25\\Lib;C:\\Python25\\DLLs;C:\\Python25\\Lib\\lib-tk;;C:\\Program Files\\Apache Software Foundation\\Apache2.2\\bin'.<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_wsgi/2.3 Python/2.5.2 mod_auth_sspi/1.0.4 configured -- resuming normal operations<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19<BR>[Fri Feb 20 18:19:31 2009] [notice] Parent: Created child process 4636<BR>[Fri Feb 20 18:19:32 2009] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `nv1402' does NOT match server name!?<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `nv1402' does NOT match server name!?<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [warn] mod_wsgi: Compiled for Python/2.5.<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [warn] mod_wsgi: Runtime using Python/2.5.2.<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [warn] mod_wsgi: Python module path 'C:\\Windows\\system32\\python25.zip;C:\\Python25\\Lib;C:\\Python25\\DLLs;C:\\Python25\\Lib\\lib-tk;;C:\\Program Files\\Apache Software Foundation\\Apache2.2\\bin'.<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [notice] Child 4636: Child process is running<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [notice] Child 4636: Acquired the start mutex.<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [notice] Child 4636: Starting 64 worker threads.<BR>[Fri Feb 20 18:19:33 2009] [notice] Child 4636: Starting thread to listen on port 443.<BR>
 <BR>
<BR><BR>These kind of things confusing me really. I hope i will find a way to run moinmoin with ssl and sspi :).<BR>
 <BR>
 <BR>
Have a nice weekend, <BR>
 <BR>
we will meet on Monday and really thanks a lot for helping.<BR>
 <BR>
Best Regards,<BR>
 <BR>
Waqas Ahmad<BR>
 <BR>
 <BR>
 <BR>
<BR>> Date: Fri, 20 Feb 2009 10:23:08 -0600<BR>> Subject: Re: [Moin-user] SSPI with https<BR>> From: rick.vanderveer@gmail.com<BR>> To: waqas805@hotmail.com<BR>> CC: moin-user@lists.sourceforge.net<BR>> <BR>> You're very confusing, Waqas. :-) First, you start out using sspi,<BR>> then switch to LDAP for some unknown reason even though sspi is<BR>> working fine, and now you're back to sspi? huh.<BR>> <BR>> sspi shouldn't have anything to do with SSL, it's merely an<BR>> authentication mechanism. If it's prompting for username/password, it<BR>> sounds like that portion is working correctly. In other words, once<BR>> it does it's task, it steps out of the way and lets the next step<BR>> occur.<BR>> <BR>> To troubleshoot, I would suggest disabling sspi authentication<BR>> altogether, and see if moin will display pages at that point. Try to<BR>> figure out at exactly what stage it's breaking. Also, don't forget to<BR>> check your error logs for hints and insight.<BR>> <BR>> -Rick<BR>> <BR>> <BR>> <BR>> <BR>> On Fri, Feb 20, 2009 at 10:06 AM, waqas ahmad <waqas805@hotmail.com> wrote:<BR>> ><BR>> ><BR>> ><BR>> > Hi,<BR>> ><BR>> > my sspi authentication is working fine with http but now i changed to https<BR>> > and sspi authentication is not working. It asks for username and password<BR>> > but then page can not be displayes.<BR>> ><BR>> > should i configure sspi in apache. or it will be remain same.<BR>> ><BR>> > thanks in advance,<BR>> ><BR>> > Regards,<BR>> ><BR>> > Waqas Ahmad<BR>> ><BR>> ><BR>> ><BR>> > ________________________________<BR>> > Invite your mail contacts to join your friends list with Windows Live<BR>> > Spaces. It's easy! Try it!<BR>> > ------------------------------------------------------------------------------<BR>> > Open Source Business Conference (OSBC), March 24-25, 2009, San Francisco, CA<BR>> > -OSBC tackles the biggest issue in open source: Open Sourcing the Enterprise<BR>> > -Strategies to boost innovation and cut costs with open source participation<BR>> > -Receive a $600 discount off the registration fee with the source code: SFAD<BR>> > http://p.sf.net/sfu/XcvMzF8H<BR>> > _______________________________________________<BR>> > Moin-user mailing list<BR>> > Moin-user@lists.sourceforge.net<BR>> > https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/moin-user<BR>> ><BR>> ><BR><br /><hr />Invite your mail contacts to join your friends list with Windows Live Spaces. It's easy! <a href='http://spaces.live.com/spacesapi.aspx?wx_action=create&wx_url=/friends.aspx&mkt=en-us' target='_new'>Try it!</a></body>
</html>