[PyAthens] 2η Συνάντηση - αποτελέσματα

Orestis Markou orestis at orestis.gr
Wed Nov 11 10:36:15 CET 2009


Φαίνεται ότι ενθουσιαστήκαμε όλοι τόσο πολύ που έπεσε νέκρα στη λίστα :)

Ο Κώστας Αραβάνης από την "TasPython" έγραψε μια ωραία περίληψη [1] την οποία αντιγράφω και συμπληρώνω. Συγχωρήστε με αν ξεχνάω κάτι!

17 συμμετέχοντες

Ξεκινήσαμε με 1 rant/flame του Αντώνη Χριστοφίδη σχετικά με το πως αλλάζει η συμπεριφορά του default encoding όταν γράφεις στην κονσόλα σε σχέση με όταν γράφεις σε ένα αρχείο μέσω redirection. Τελικώς βρήκαμε μια λύση μέσω του locale module.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μπαλάσκας μας μίλησε για το inotify/pyinotify και πως το χρησιμοποίησε για να συγχρονίζει δεδομένα στους server που διαχειρίζεται. [5]

Ο Θανάσης Πρίφτης και ο Ξενοφώντας Παπαδόπουλος μας μίλησαν για την προσπάθεια που γίνεται από το re-public [2] με τα OLPC στα σχολεία, και πως ετοιμάζεται μια πλατφόρμα που να επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη εκπαιδευτικών εφαρμογών [3]

Ο Λευτέρης Κρητικός και ο Μιχάλης Πιτίρης μας μίλησαν για το foss.ntua και πως η ομάδα τους κάνει "πρακτική" δημιουργώντας ένα social μουσικό site, το MusicPool. [4]

O Ορέστης Μάρκου μίλησε για τις διαφορετικές υλοποιήσεις της Python (CPython, Jython, IronPython, PyPy, Unladen Swallow), τι στόχους έχουν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται. [6]

Ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να εξελληνιστεί το OpenERP [7] για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ελληνικές επιχειρήσεις αντί του κτηνώδους SAP.

Ο Χρήστος Γεωργίου έκανε μια μικρή παρουσίαση του unicode και πως χρησιμοποιείται σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και στην Python ειδικώτερα. Χωρίς διαφάνειες!

Την βραδυά έκλεισε πάλι ο Αντώνης Χριστοφίδης, μιλώντας μας για τις πατέντες λογισμικού και την προπαγάνδα που γίνεται στο να πειστούμε ότι είναι καλές και άγιες (δεν είναι!).

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε σε κοντινό σουβλατζίδικο, φάγαμε σουβλάκια και ήπιαμε μπύρες, και η κουβέντα περιστράφηκε σε διάφορα θέματα, όπως πως πρέπει να διδάσκεται ο προγραμματισμός σε μαθητές/φοιτητές, η εικόνα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σίγουρα και άλλα τα οποία δεν έπιασα.

Εγώ προσωπικά το χάρηκα πάρα πολύ. Καιρός να προγραμματίσουμε το επόμενο, τι λέτε;

Ορέστης

[1]: http://www.taspython.eu/index.php?option=com_kunena&Itemid=53&func=view&catid=14&id=498#512
[2]: http://www.re-public.gr/if/
[3]: http://www.re-public.gr/?p=411
[4]: http://foss.ntua.gr/wiki/index.php/MusicPool
[5]: http://ebalaskas.gr/PIrsyncD/pyinotify.tbz
[6]: http://dl.dropbox.com/u/34284/python%20VMs.pdf
[7]: http://www.openerp.com/


More information about the PyAthens mailing list