[Python-Dev] Build failure in test_cmd_line on OSX-x86

Stephen Hansen me+python at ixokai.io
Fri Oct 8 19:02:59 CEST 2010

I'm sure this has to be my configuration somehow, but I'm getting a build
failure that I don't quite know how to debug, because I can't reproduce it
when I run the test manually. Any advice would be appreciated-- I'm a
buildslave newbie :-)

I'm referring to

Now, when I saw this the first thing I assumed I should do is to try to
reproduce it, so I did:

  Top-2:~ pythonbuildbot$ cp -R buildarea/3.x.hansen-osx-x86/ ~/test
  Top-2:~ pythonbuildbot$ cd ~/test/build/
  Top-2:build pythonbuildbot$ ./configure --with-pydebug
  Top-2:build pythonbuildbot$ make all

I made sure to go check out the stdio for configure/compile so the compiling
I'd do would be with the same options as the buildslave did. Then:

  Top-2:build pythonbuildbot$ ./python.exe -m test.regrtest -uall
  [1/1] test_cmd_line
  1 test OK.
  [84022 refs]

Doh. So, next I try running the whole test suite:

  Top-2:build pythonbuildbot$ ./python.exe -m test.regrtest -uall
  [ 44/348] test_cmd_line

And it passes too: but I notice its run way earlier in the test process then
it did on the buildbot, and I remember reading awhile ago about a test
failure that happened only when a certain test ran in a certain order. So, I
go garb the randseed from the buildbot run and use it:

  Top-2:build pythonbuildbot$ ./python.exe -m test.regrtest -uall -r
  == CPython 3.2a2+ (py3k:85321, Oct 8 2010, 08:54:05) [GCC 4.2.1 (Apple
Inc. build 5664)]
  ==   Darwin-10.4.0-i386-64bit little-endian
  ==   /Users/pythonbuildbot/test/build/build/test_python_86644
  Using random seed 9634655

And long story short, it gets to 201 and runs test_cmd_line in the same
order as the buildbot did, and it succeeds too, and I curse the gods of the
netherworld, and am stumped with how to proceed. Two separate buildbot runs
and this same failure happened, yet for me, no. Or I'm doing something
differently then the buildbot is, and I can't see what.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.python.org/pipermail/python-dev/attachments/20101008/0780dbd1/attachment.html>

More information about the Python-Dev mailing list