<div dir="ltr"><div>I don't happen to have OpenSSL configured on my OSX dev box right now. This usually leads to some warnings during the build stage and obviously various ssl-based tests don't work, but I can still get other stuff done. But with the latest repo, "make install" refuses to complete -- it ends fatally as follows:<br>

<br>if test "xupgrade" != "xno"  ; then \<br>                case upgrade in \<br>                        upgrade) ensurepip="--upgrade" ;; \<br>                        install|*) ensurepip="" ;; \<br>

                esac; \<br>                 ./python.exe -E -m ensurepip \<br>                        $ensurepip --root=/ ; \<br>        fi<br>Traceback (most recent call last):<br>  File "/Users/guido/cpython/Lib/runpy.py", line 171, in _run_module_as_main<br>

    "__main__", mod_spec)<br>  File "/Users/guido/cpython/Lib/runpy.py", line 86, in _run_code<br>    exec(code, run_globals)<br>  File "/Users/guido/cpython/Lib/ensurepip/__main__.py", line 4, in <module><br>

    ensurepip._main()<br>  File "/Users/guido/cpython/Lib/ensurepip/__init__.py", line 203, in _main<br>    default_pip=args.default_pip,<br>  File "/Users/guido/cpython/Lib/ensurepip/__init__.py", line 74, in bootstrap<br>

    _require_ssl_for_pip()<br>  File "/Users/guido/cpython/Lib/ensurepip/__init__.py", line 23, in _require_ssl_for_pip<br>    raise RuntimeError(_MISSING_SSL_MESSAGE)<br>RuntimeError: pip 1.5.2 requires SSL/TLS<br>

make: *** [install] Error 1<br><br></div>Can this failure be suppressed in the Makefile (given that I know what I'm doing)?<br clear="all"><div><div><br>-- <br>--Guido van Rossum (<a href="http://python.org/~guido">python.org/~guido</a>)
</div></div></div>