[spambayes-bugs] [ spambayes-Bugs-872549 ] Cannot open the custom form

SourceForge.net noreply at sourceforge.net
Mon Feb 16 22:42:33 EST 2004


Bugs item #872549, was opened at 2004-01-08 08:06
Message generated for change (Comment added) made by anadelonbrin
You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=498103&aid=872549&group_id=61702

Category: Outlook
Group: None
>Status: Closed
>Resolution: Fixed
Priority: 5
Submitted By: Ben Dillon (ben_dillon)
Assigned to: Mark Hammond (mhammond)
>Summary: Cannot open the custom form

Initial Comment:
I installed SpamBayes recently and I now intermittently 
receive the error dialog "Outlook cannot open the 
custom form...".

Has anyone seen this before.  It's an annoyance.

Thanks,
Ben

----------------------------------------------------------------------

>Comment By: Tony Meyer (anadelonbrin)
Date: 2004-02-17 16:42

Message:
Logged In: YES 
user_id=552329

Haven't heard back, so assuming that installing the latest 
updates fixed the problem.

Please re-open if this is not the case.

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Pete Marion (ima_user)
Date: 2004-01-23 12:50

Message:
Logged In: YES 
user_id=923210

To see add-ins, goto Tools, Options, Other, Advanced 
Options, Com Add-ins.

After doing a search of the MS Knowledge base, it is 
suggested that you
1) perform a repair of MS Office
2) Ensure that the latest Office updates have been applied
3) Install the Customizable Alerts for additional information 
concerning "difficult-to-troubleshoot alerts or error 
messages": 
(http://office.microsoft.com/downloads/2000/alerts.aspx)

Please view the following Knowledge base articles pertinant to 
this error message.  The use of a PIM is addressed, but 
specifically a Palm Device in the first KB article.

- OL2000: Error Message "The custom form could not be 
opened. Outlook will use an Outlook form instead.": 
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-
us;223481&Product=out

- OL2000: Custom Form Produces Error Message and Does Not 
Load : 
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-
us;251415&Product=out

-------------------------------------------
Developers, this is from MS KB article 287525:

-OL2000: You Cannot Access a Custom Form If You Use the 
Outlook Object Model
"This problem occurs because of how Outlook 2000 accesses 
the property on a custom form. The following is an example of 
how Outlook 2000 accesses the EntryID property on a custom 
form: dim objOOM as object
dim objDrafts as object
dim objForm as object

' Touch all forms in the Drafts (id = 16) folder
set objOOM = CreateObejct("Outlook.Application")
set objDrafts = objOOM.GetNamespace
("MAPI").GetDefaultFolder(16)
for each objForm in objDrafts.Items
     MsgBox objForm.Subject & " " & objForm.Entryid
next objForm
				
RESOLUTION
To resolve this problem, obtain the latest service pack for 
Microsoft Office 2000. For additional information, click the 
following article number to view the article in the Microsoft 
Knowledge Base: 
276367 OFF2000: How to Obtain the Latest Office 2000 
Service Pack

The English version of this fix has the file attributes (or later) 
that are listed in the following table. The dates and times for 
these files are listed in coordinated universal time (UTC). 
When you view the file information, it is converted to local 
time. To find the difference between UTC and local time, use 
the Time Zone tab in the Date and Time tool in Control 
Panel.    Date         Time    Version       Size       File name
   ---------------------------------------------------------
-
   26-Jan-01    7:03:59  9.0.0.4924   5,324,850  Outllib.dll
   26-Jan-01    7:05:20  9.0.0.4924   1,675,315  Outllibr.dll
				


WORKAROUND
To work around this problem, access a custom form through 
Collaboration Data Objects (CDO) instead of the Outlook 
object model. 
STATUS
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft 
products that are listed at the beginning of this article. 

This problem was first corrected in Microsoft Office 2000 
Service Pack 3 (SP-3). "



Ultimately, the fix is to ensure the latest patches are applied 
to outlook.  The links to do so follow:

US:  http://office.microsoft.com/officeupdate/default.aspx?
CTT=98

Outside the US: 
http://office.microsoft.com/home/default.aspx?
CTT=6&Origin=EC010272491033


----------------------------------------------------------------------

Comment By: Ben Dillon (ben_dillon)
Date: 2004-01-23 07:07

Message:
Logged In: YES 
user_id=945881

Outlook Version 9.0.0.2711

The exact error message is:
"The custom form could not be opened.  Outlook will use an 
Outlook form instead.

The error occurs when I am receiving email (presumably when 
SpamBayes is examining the message, but I can't tell you that 
for sure).

I'm not sure what add-ins might be installed.  Is there an 
easy way to check this?  The programs that I can think of 
that may have put add-ins on there are:
 - ACT!
 - Sony Clie'
 - Compaq iPAQ

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Pete Marion (ima_user)
Date: 2004-01-22 16:51

Message:
Logged In: YES 
user_id=923210

Would you please provide:

1) The version of Outlook you are using (help, about)
2) The exact wording of the error message you receive
3) When the error occurs (Opening Outlook, replying to 
message, creating new message, on send/recieve, on 
shutdown, etc...
4) any additional Outlook Com Add-ins you may have installed

Thank you

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Pete Marion (ima_user)
Date: 2004-01-22 16:33

Message:
Logged In: YES 
user_id=923210

Would you please provide:

1) The version of Outlook you are using (help, about)
2) The exact wording of the error message you receive
3) When the error occurs (Opening Outlook, replying to 
message, creating new message, on send/recieve, on 
shutdown, etc...
4) any additional Outlook Com Add-ins you may have installed

Thank you

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Ben Dillon (ben_dillon)
Date: 2004-01-13 08:04

Message:
Logged In: YES 
user_id=945881

I gave that a try and continued to see the problem.  It had 
been set at Medium to begin with.

Someone here suggested that this might be linked to my use 
of folder sharing.  Does this provide any additional insight?

Thanks!
Ben

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Pete Marion (ima_user)
Date: 2004-01-10 12:04

Message:
Logged In: YES 
user_id=923210

Verify that your Macro Security Level is set at Medium or 
Low.  Setting it at high will cause this to occur.

- Tools
- Macro
- Security

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=498103&aid=872549&group_id=61702



More information about the Spambayes-bugs mailing list