[spambayes-bugs] [ spambayes-Bugs-803771 ] Outlook synchronization fails

SourceForge.net noreply at sourceforge.net
Mon Mar 15 22:44:12 EST 2004


Bugs item #803771, was opened at 2003-09-11 02:27
Message generated for change (Settings changed) made by anadelonbrin
You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=498103&aid=803771&group_id=61702

Category: None
Group: None
>Status: Closed
Resolution: None
Priority: 1
Submitted By: Martin Taylor (martin2305)
Assigned to: Nobody/Anonymous (nobody)
Summary: Outlook synchronization fails

Initial Comment:
Using Outlook 2002 SP2 on Windows XP SP1 on Compaq Evo.
With SpamBayes plugin installed, Outlook will not sync
online with offline content: the "time remaining" value
on the task grows continuously and apparently without
limit. Problem can be avoided by deinstalling the plugin.

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Martin Taylor (martin2305)
Date: 2003-09-17 22:02

Message:
Logged In: YES 
user_id=862657

OK, I seem to have got to the bottom of this - it was a
performance problem after all. Microsoft advise: "if this
product actually scans the mailbox and changes the items,
this may alert Outlook that the items have changed, which
would practically force a full sync rather than an
incremental one, as each item would need re-synching." I
have now archived about half my mailbox, and find that
synchronization works eventually. Following syncs, where
only a few items have been scored for spam, work fine, as
there is no additional material to sync other than what's
been received anyway. You might care to incorporate this
issue into the Outlook Troubleshooting guide. I assume it's
best left to admins to mark this "closed".


----------------------------------------------------------------------

Comment By: Martin Taylor (martin2305)
Date: 2003-09-17 04:16

Message:
Logged In: YES 
user_id=862657

It gets worse. On attempting to enable a sync by
deinstalling plugin v0.81, I find that Outlook STILL won't
sync. Informed opinion discounts the possibility that this
might be merely a performance issue - I've had the "time
remaining" up to 35 minutes before I gave up, so am assuming
it's truly a functionality problem.
I'm reduced to asking Microsoft consultants whether they
have any clues, which I find a bit of a disappointment. How
soon can this issue get allocated to someone, please?

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Martin Taylor (martin2305)
Date: 2003-09-11 21:18

Message:
Logged In: YES 
user_id=862657

I confirm this behaviour, which applied at release 0.7,
still occurs at 0.81.

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=498103&aid=803771&group_id=61702



More information about the Spambayes-bugs mailing list