[Mailman-Users] Qrunner with 98% load

Wim Bonis bonis at bonis.de
Mon Oct 6 18:01:49 CEST 2003

On Mon, 2003-10-06 at 17:46, Jon Carnes wrote:
> On Mon, 2003-10-06 at 06:26, Wim Bonis wrote:
> > Hello List,
> > 
> > I just upgrades my Server to mailman 2.1.3, and it basicly works, but some
> > messages trigger a 98% load of qrunner.
> > 
> > The messages are in qfiles/out and get renamed more than once in a second.
> > There is no log entry in logs or syslog.
> > 
> > I already read the archives about the "qrunner with over 90% CPU" subject.
> > But in that thread the people blame the MTA reporting a 451. I straced and
> > tcpdumped the qrunner, and it does not try to contact the MTA.
> > 
> > What else can i try to get more useful debugging output?
> Look in the log files for both Mailman and your MTA to see what is going
> on.
> Also, stop Mailmanctl and look at the files in the queue.

I did all this already, there is nothing in the logfiles, even if i
start with "qrunner -v -o -r Outgoing"

There also no traffic/logs for the MTA

The pck files look fine, It is e.g. a message to the normal list

Wim Bonis             ,+'^'+,                 Telefon:06301-791868
          NetwerkAnalyse und SystemDesign         Fax:06301-791867
                       +,.,+                    Mobil:0170-5664234
email: bonis at bonis.de                      Kaiserslautern/Mehlbach

There are only 10 types of people in the world, those who understand
binary and those who don't

More information about the Mailman-Users mailing list