[Mailman-Users] Mailman CGI not working

james.osbourn at globalgraphics.com james.osbourn at globalgraphics.com
Fri Oct 24 09:29:43 CEST 2003

i have just been setting up a server and had some similar problems, you
need to check that the group that mailman first matches for running its cgi
scripts is the group  that the apache server is running

by default mailman will check for www then www-data and then nobody (see
install doc), on a redhat machine that i have the www and www-data groups
do not exist but nobody does with id 99, and the default RH9 apache server
runs as group, and user, apache GUID 48

if you have not used the --with-cgi-gid option then you need to use the
User and Group options for apache to set the server to run as nobody or
whatever group mailman first macthes

once you haev done this try a webpage such as
http://<yourdomain>/mailman/admin, a gotcha that hit me is that just
looking at http://<yourdomain>/mailman/ will not work as there is not
default script or index page for the server to display and you will
probably get an error


At 23/10/2003 23:57:31,
mailman-users-bounces+james.osbourn=globalgraphics.com at python.org wrote:
> Hello,
> I'm a newbie, and have just installed mailman on Red Hat 9, with the
> apache web server.  None of it was done with rpm, I downloaded,
> configured and compiled from both apache.org and the mailman site.  I've
> created the 'mailman' list, after having gone through all install docs.
> Mailman's cgi does not work, however.  The documentation said to check
> the apache group setting, which is at the default right now #-1, but I
> have changed it to gid 99, to no avail.  Default cgi group is apparently
> www in mailman, although the username is nobody in apache (gid 99 in
> redhat) for httpd.  How do I get the mailman cgi to work?  I've set the
> scriptalias directive in apache to /mailman/ /usr/local/mailman/cgi-bin
> I also tried re-running the configure script using the --with-cgi-id ,
> but no matter what it seems to use www.
> The first mailing from the mailman list went to my email ok, returning
> the link <myserver>.vcd.hp.com/mailman/admin/mailman, but all that is
> returned is the "object not found - the requested URL was not found on
> this server"
> Any help is greatly appreciated.
> Thanks,
> Randy Foo
> Unix System Administrator
> The Kemtah Group at Hewlett Packard
> ------------------------------------------------------
> Mailman-Users mailing list
> Mailman-Users at python.org
> http://mail.python.org/mailman/listinfo/mailman-users
> Mailman FAQ: http://www.python.org/cgi-bin/faqw-mm.py
> Searchable Archives:
> This message was sent to: james.osbourn at globalgraphics.com
> Unsubscribe or change your options at

> phics.com

More information about the Mailman-Users mailing list