[Mailman-Users] Posts To List Not Working: But Admin Emails Do

Karl R. Balsmeier karl at sfdata.net
Tue Apr 27 10:50:32 CEST 2004

We found it was a group_id problem in /etc/exim/configure.

The following block of code was corrected to read:

   driver = aliasfile
   file = /etc/mail/aliases
   search_type = lsearch
   user = daemon
   group = daemon
   file_transport = address_file
   pipe_transport = address_pipe

Where group=daemon, it used to say "guest".

The log file was what caught this.  I opened a console and typed:
./usr/local/sbin/exim -d9 -bd

The error in the log looked like this:
Mailman mail-wrapper: Group mismatch error.  Mailman expected the mail 
wrapper script to be executed as group "daemon", but the system's mail 
server executed the mail script as group "guest".  Try tweaking the mail 
server to run the script as group "daemon", or re-run configure,  providing 
the command line option `--with-mail-gid=guest'.

My question about mailman logs is still open in curiosity, -are here actual 
logs, or justmethods to check out what's going on?


At 09:43 AM 4/27/2004 +0100, Richard Barrett wrote:

>On 27 Apr 2004, at 07:50, Karl R. Balsmeier wrote:
>>Creation and subscription to lists works great, email is making it from
>>the mailman host to the mail server, but when I post to a list, (i have
>>test users who have joined the list, etc.), nothing comes through?
>Have you started $prefix/bin/mailmanctl (MM version 2.1.x) or installed 
>the MM crontab (MM version 2.0.x)?
>>Where are the mailman logs?  I'll check em out'...
>$prefix/logs/ is a good place to look; and also check the MTA's mail log 
>to check it is delivering to MM successfully
>Are messages accumulating in any of the subdirectories of $prefix/qfiles/ ?
>Take a look a some of the MM FAQ entries (see the link in the std footer 
>of mail from the mailman-users list)

More information about the Mailman-Users mailing list