[Mailman-Users] Multiple Installations on same server...

Phillip Ryker pryker at gmail.com
Sat Oct 28 16:23:25 CEST 2006

I am trying to setup mailman to run for virtual domains on a single
server.  I have followed the information provided in the manual very
closely but am still having some issues.  I am running:

CentOS v4.4 2.6.9-42.0.3.EL
I have installed Exim from the CentOS rpm: exim-4.43-1.RHEL4.5

Before attempting the Mailman install I confirmed that email was
working properly on the server.  I have since installed Mailman-2.1.9
from source first to function as a single domain list server.  I
tested that and everything worked fine.  Now I have the following:

I have installed mailman-2.1.9 into two seperate installs as follows:


I have the follwing in httpd.conf:

<VirtualHost 72.13.xxx.xxx:80>
    ServerAdmin webmaster at domain1.com
    DocumentRoot /virtual/listsrv.domain1.com/html
    ServerName listsrv.domain1.com
    ScriptAlias /mailman "/virtual/listsrv.domain1.com/mailman/cgi-bin/"
    Alias /pipermail/ /virtual/listsrv.domain1.com/mailman/archives/public/
<VirtualHost 72.13.xxx.xxx:80>
    ServerAdmin webmaster at domain2.com
    DocumentRoot /virtual/listsrv.domain2.com/html
    ServerName listsrv.domain2.com
    ScriptAlias /mailman "/virtual/listsrv.domain2.com/mailman/cgi-bin/"
    Alias /pipermail/ /virtual/listsrv.domain2.com/mailman/archives/public/

I have confirmed that from the web everything works properly.  I can
create new lists and modify them, however, I cannot get the
configuration for exim to work for the multiple domain names.  Here is
what I have in my exim.conf file:

Under the main config section:


Under the routers section:

    driver = accept
    #require_files = MAILMAN_HOME/lists/$local_part/config.pck
    require_files =
    local_part_suffix = -bounces : -bounces+* : \
                        -confirm+* : -join : -leave : \
                        -owner : -request : -admin
    transport = mailman_transport

Under the transports:

    driver = pipe
    command = /virtual/${domain}/mailman/mail/mailman \
            ${if def:local_part_suffix \
                 {${sg{$local_part_suffix}{-(\\w+)(\\+.*)?}{\$1}}} \
                 {post}} \
    current_directory = /virtual/${domain}/mailman
    home_directory = /virtual/${domain}/mailman
    user = MAILMAN_USER
    group = MAILMAN_GROUP

When I try to run exim -bt with a valid list email I get this error:

[root at listsrv exim]# exim -bt news at listsrv.domain1.com
news at listsrv.qsurf.com cannot be resolved at this time:
  failed to expand "/virtual/${domain}/mailman/lists/${lc" for
require_files: "${lc" is not a known operator (or a } is missing in a
variable reference)

and I have a bunch of errors in my maillog as follows:

Oct 27 13:23:18 listsrv sendmail[11950]: k9RHNIFu011950:
to=pryker at domain1.com, ctladdr=pryker at listsrv.domain1.com (501/501),
delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30470,
relay=[] [], dsn=4.3.0, stat=Deferred: 451 Temporary
local problem - please try later

I believe that my setup in the exim.conf file is not correct.  If
someone could provide some insight I would greatly appreciate the
help.  I believe the way my system is setup is right but it just seems
that the interaction between mailman and exim is broken.



More information about the Mailman-Users mailing list