[Mailman-Users] Help! "Stuck Messages"

Aaron Marcavitch acornhp at yahoo.com
Sun May 24 21:14:56 CEST 2009

Sorry - I know I am explaining it badly.

It may be that there is a fallacy here - and I am trying to make a connection that isn't there.

Lets focus on the primary problem. I have personally sent emails to the system and I know others have as well - but there are none that are in the admin approval section of the web interface.  They last time I approved any emails was 14 days ago - even though many have been sent there.

The only reason I can figure out that these messages are not coming up from approval is because I deleted several emails.  I went ahead and deleted them because....well, because I'm new with Mailman and didn't know that they would be deleted after a while....

I have now turned off emergency moderation to see if that does anything.

I just dont know if there is some setting that is causing these emails to not come through....I would be glad to have some expert out there help us out to look over our settings.

Our Mailman installation is on Jumpline.com

Vernacular Architecture Forum E-List Manager


--- On Sun, 5/24/09, Mark Sapiro <mark at msapiro.net> wrote:

> From: Mark Sapiro <mark at msapiro.net>
> Subject: Re: [Mailman-Users] Help! "Stuck Messages"
> To: "Aaron Marcavitch" <acornhp at yahoo.com>, mailman-users at python.org
> Date: Sunday, May 24, 2009, 11:56 AM
> Aaron Marcavitch wrote:
> >
> >We have a list of about 600.  I have been working
> hard to delete our bouncing members.  However, when I
> do a BIG delete session, no messages show up in the
> "approval" section.
> I don't understand. First of all, why not just let
> Mailman's bounce
> processing take care of removing bouncing members?
> But, in any case, removing members should have nothing to
> do with
> message approval, so I don't understand what the problem
> is. Can you
> give more specific detail?
> >I have the list on emergency moderation because we were
> having problems adjusting to our switch over from our old
> system.  When I didn't delete emails for a few days it
> worked fine.  Now its going on 12 days since our last
> email showed up for my approval.
> If you mean there are no messages in the admindb interface,
> then
> perhaps there have been no posts.
> If you mean you haven't been getting notices of messages as
> they are
> held, this is expected. Individual notices are not sent
> for
> 'emergency' holds.
> >I know I am doing something wrong - I just can't figure
> out what....
> Nor can I from the information you provided. Please try to
> provide more
> specific detail about the actual problem, although it seems
> that this
> may be something that will have to be addressed by the
> admins of the
> Mailman installation.
> -- 
> Mark Sapiro <mark at msapiro.net>       The highway is for gamblers,
> San Francisco Bay Area, California    better use
> your sense - B. Dylan


More information about the Mailman-Users mailing list