[XML-SIG] Weirdness in 4DOM on Win32

Lars Marius Garshol larsga@garshol.priv.no
31 Mar 2000 12:54:25 +0200

* Ludvig Svenonius
| One thing I found odd is that the list of available parser drivers
| in the PyXML ParserFactory seems to only have one driver registered:
| drv_xmlproc_val, even though I have PyExpat and xmllib also
| installed on my pythonpath and fully available (I've tested them
| both). Is this due to a bug in the parser factory or have I not
| initialized it properly?

The factory settings shouldn't require any initialization. But the
XMLValParserFactory should have only drv_xmlproc_val listed, since
that's the only validating parser we have at the moment (RXP will be
added in SAX 2.0).

To verify your settings, you can do this:

[larsga@lambda tmp]$ python
Python 1.5.1 (#1, May  6 1998, 01:48:27)  [GCC] on linux-i386
Copyright 1991-1995 Stichting Mathematisch Centrum, Amsterdam
>>> from xml.sax import saxexts
>>> saxexts.XMLParserFactory.parsers 
['xml.sax.drivers.drv_pyexpat', 'xml.sax.drivers.drv_xmltok', 'xml.sax.drivers.drv_xmlproc', 'xml.sax.drivers.drv_xmltoolkit', 'xml.sax.drivers.drv_xmllib', 'xml.sax.drivers.drv_xmldc', 'xml.sax.drivers.drv_sgmlop']

| Also, the reason that the 4DOM test app couldn't locate the xmlproc
| parser (which was the only one registered) I tracked down to a
| missing __init__ file in the xml.parsers.xmlproc package. After
| adding an empty __init__ file to this dir, I finally got it working.
| Are these bugs in PyXML 0.5.3 or am I missing something?

They are probably really bugs in your WinZip software, but we should
work around this in the XML-SIG package by inserting __init__.py with
dummy contents.

--Lars M.